FORTFARANDE SOM ETT FRÅGETECKEN?
 

Tveka inte att maila oss så ska vi svara så gott vi kan!

Frequently asked questions

WAKEBOARD

Vad är wakeboard?


Wakeboard är som snowboard på vatten. Du håller i ett handtag och åker som på en linbana fast på vattnet. Man kan även säga att det är som vattenskidor fast åkaren har istället en bräda under fötterna. Innan utvecklingen av kabelbanor åkte man vanligtvis efter båt men nu har det blivit lättare och mer tillgängligt för alla.
Vad är en kabelbana?


En kabelbana kan liknas vid en ankarskidlift. Den består av två torn placerade mittemot varandra. Mellan de två tornen spänns en vajer ca 8 meter över vattenytan. På vajern sitter det en lina med ett handtag som åkaren håller i. Linan når hela vägen ner till vattnet så åkaren kan åka på vattnet men även göra hopp och åka på hindren. På ena tornet sitter det en tyst 5 kW elmotor som driver vajern fram och tillbaka, så systemet är både energisnålt och miljövänligt. Åkarens fart regleras steglöst av en operatör som styr banan. När åkaren kommer till banans slut vänder operatören banans riktning och åkaren kan därmed åka oavbrutet.
Är det svårt?


Nej! Det är väldigt lätt för åkaren att ta sig upp i starten eftersom hen nästan lyfts upp (till skillnad från bakom båt där åkaren ofta får kämpa en del). Det här tack vare att vajern på kabelbanan är spänd ca 8 meter ovanför vattenytan. Operatören som styr banan anpassar även hastigheten efter just den personen som är ute på vattnet.
Hur snabbt går det?


Hastigheten anpassas individuellt efter åkaren, från 0-40km/h. Snitthastighet för en vuxen person är ca 27km/h (15 knop). Detta anpassas efter nivå och önskemål från åkaren.
Vad händer ifall jag trillar?


Trillar du i vattnet kör operatören enkelt handtaget tillbaka till dig och du är snabbt uppe på vattnet och åker igen.
Måste jag åka på hoppen?


Du måste absolut inte åka på hoppen. Det väljer du helt själv. De ligger inte i vägen för dig som bara vill åka fram och tillbaka på banan. Vill man åka på hoppen måste man först säga till operatören och det krävs även att man själv styr ut till dem.
Kan jag ta med egen utrustning?


Självklart går det bra att ta med egen utrustning :)! Har ni ingen hjälm eller flytväst får ni låna det av oss då det är obligatoriskt att ha det.
Jag kitesurfar också, kan jag åka med min egen kitebräda?


Ja det är en bra idé att träna med din egen kitebräda om du vill lära dig hur just din bräda känns. Det är också ett bra sätt att lära sig köra urkrokat och testa nya trick utan att behöva bekymra sig över vågor eller draken. Vi kan ge tips på hur du lär dig de vanligaste tricken så som railey och backroll. Vill man köra på hopp och rails måste man skruva av sina fenor.
Kan man åka i alla väder?


Det går bra att åka i alla väder utom när det åskar. Vi har våtdräkter så att man håller värmen även om det inte är sol. Det gör ju inget om det regnar, du ska ju ändå bli blöt ;).

BOKNING/PRESENTKORT

Kan jag boka banan för svensexa/möhippa/företagsevent?


Självklart går det bra att boka banan för bara er! Observera att vi har nolltolerans mot alkohol, både före och under aktiviteten, så tänk på det när ni planerar er dag. Vi förbehåller oss rätten att neka alkoholpåverkade personer utan återbetalning. För mer information kolla på sidan Boka. Skicka ett mail till boka@malmowakepark.se så ska vi göra vad vi kan för att lösa era önskemål.
Kan jag köpa presentkort hos er?


Vill du ge bort en minnesvärd upplevelse till någon du gillar så är det inga problem. Maila oss på boka@malmowakepark.se så ordnar vi det åt dig.
Var har ni för bokningspolicy?


Gå gärna in och läs på vår sida för allmänna villkor om vår bokningspolicy.
Hur långt är ett singel-åk?


Ett singelåk är 1h inkusive genomgång med instruktioner och delas mellan högst 4 personer. Det går att boka och betala dessa online, men det går även bra att droppa-in i mån av plats.
Hur bokar jag "vanligt" åk?


1.Gå till första sidan här på vår hemsida och klicka på "Boka wakeboard/sup". 2. Skapa ett konto på wakesys som är vårt bokningssystem. OBS! Om du bokar till ett barn (under 16 år) så behöver du skapa ett konto med dennes personnummer för att få barnpris i systemet. 3. I rutan "Buy a ticket" så klickar på "Book now" 4. I rutan "Wakeboard bokning" trycker du på "Select" 5. Klicka på den dagen du önskar åka. Går det inte att klicka på den så är antingen alla bokade redan, vi kanske har event eller så har vi inte öppet. 6. Välj den tiden du önskar åka och tryck sedan på "Next" längst ner på sidan 7. Skriv sedan in dina betalningsuppgifter (har du ett laddat belopp på ditt konto så trycker du på "Pay with prepaid"). Tryck sedan på "pay now". Klart! Hoppas du får en rolig stund på vattnet!
Varför kan jag inte klicka på de gråa tiderna?


De dagar som är gråa och inte går att klicka på i bokningssystemet är helt enkelt inte bokningsbara. Det kan bero på att det redan är fullbokat eller att vi har event/bokning etc. Vi öppnar nya bokningsbara tider på torsdagar: Vardagar 2 veckor innan Helger 1 vecka innan

PRAKTISK INFORMATION

Kan jag byta om hos er?


Vi har två omklädningsbås där det går bra att byta om.
Finns det toalett?


Vi har ingen toalett själva, men det finns offentliga toaletter ca 150 meter ifrån oss vid hamnkontoret.
Hur kan jag betala hos er?


Vi tar endast kort på plats. Vi använder oss av iZettle som tar emot alla de stora kända betalkorten (VISA, Mastercard, etc.) och som uppfyller kortbranschens alla säkerhets-krav så att ni kan känna er trygga med att betala hos oss. För bokningar via mejl kan du betala via faktura, swish eller betallänk till mobilen.
Vad händer ifall jag vill passera banan i kajak/kanot/SUP?


Det kommer inte vara några problem att passera banan. Vi har placerat ut vita bojar som markerar vårt åkområdet. Utanför dessa bojar når inte åkaren så där kan man som paddlare/SUP'are känna sig trygg. Men vi kan för säkerhetens skull köra in åkaren till startflotten och vänta tills alla paddlare har passerat ifall det önskas.
Kan jag låsa in mina värdesaker?


Vi har inga skåp men det går bra att låsa in sina värdesaker när man ska ut och SUPa i vår container. Ska du åka wakeboard rekommenderar vi att ni tar med dem ner på bryggan, men givetvis får man låsa in dem om man vill.

STAND UP PADDLEBOARD (SUP)

Kan man paddla när det regnar?


Sup kan man paddla även om det regnar. Det kan faktiskt vara extra mysigt att paddla i ett stilla sommaregn, även om sol inte är helt fel heller ;)
Går det bra att paddla när det blåser?


Blåser det väldigt starka vindar (över ca 9m/s beroende på vindriktning) så kan vi behöva ställa in kursen. Om vi bedömer att det är en säkerhetsrisk eller att det inte går att genomföra kursen på grund av dåligt väder så kan vi välja att ställa in. Då hör vi av oss och erbjuder antingen möjlighet att vara med vid ett annat tillfälle eller full återbetalning av kursavgiften.
Vad ska man tänka på när det blåser?


Hyr man SUP själv så ska man tänka på att det kommer att bli motvind åt ena hållet man paddlar så att man tar det med i tidsberäkningen. Man ska heller inte paddla ut på havet när det blåser utan då hålla sig inne i kanalerna där det är mer lä.
Förseningsavgift


Förseningsavgift SUP uthyrning:220kr/påbörjad försenad timma. Tänk på att vara tillbaka i tid så att de efter dig också kan få en bra upplevelse på vattnet. Det är därför viktigt att ha vinden i åtanke när man paddlar då det tar längre tid att paddla i motvind än medvind.